Diensten


Specialist in:

Minimum downtime & maximum ROI

CTS stemt inspectie, onderhoud en revisie altijd scherp af op uw logistieke en industriële processen. Met als doel downtime te minimaliseren. Inzicht in de onderhoudsstaat is daarbij cruciaal.

Met onze meer dan 25 jaar ervaring in alle formaten en merken koeltorens (tegenstroom en kruisstroom) kunnen wij operationele problemen inschatten én voorkomen. Door onderdelen tijdig te repareren of vervangen blijft de performance van uw koeltoren optimaal. Een goed rendement van uw koeltorens – dus zo koud mogelijk water – leidt al snel tot een aanzienlijke jaarlijkse kostenbesparing.

Polacel koeltorens en kruisstroom koeltorens

Wij zijn specialist in het onderhouden en reviseren van Polacel koeltorens.

Geluidsreductie van koeltorens

Door het toepassen van bijvoorbeeld permanente magneet motoren en super silent ventilatoren kan de geluidsbelasting van de koeltoren sterk verminderd worden.

Grondige inspectie koeltoren

Grote en complexe industriële koelwatersystemen stellen hoge eisen aan het onderhoud. Zorgvuldige inspectie door koeltorenspecialisten en gepland onderhoud plus eventueel reparatie voorkomen ongewenste productiestops.

CTS doet een uitgebreide check-up van de koeltoren, stelt vast wat eraan mankeert en legt dat vast in een inspectierapport dat voldoet aan alle overheidseisen. Hierin vindt u waardevolle info over de performance van de koeltoren plus eventuele kosten van onderhoud of revisie. Ondersteund door foto’s die u een betrouwbaar beeld geven van onderhoudsstaat van de koeltoren. U krijgt ook advies over het verhogen van de capaciteit.

Koeltoren engineering onsite

Bij twijfels over de efficiency van de koeltoren, is het goed om de actuele performance te laten doorrekenen en beoordelen. CTS beschikt over geavanceerde meetapparatuur en diverse rekenprogramma’s die snel inzicht geven in de prestaties van de koeltoren. Met deze gegevens

Samenwerken & Supervisie

CTS denkt altijd mee met de mogelijkheden die u heeft op technisch en logistiek gebied. Bij grotere koeltorenrevisies werken wij graag samen met eigen of ingehuurde monteurs van de opdrachtgever. CTS treedt dan op als meewerkend supervisor en blijft eindverantwoordelijk voor een goed resultaat, zonder dat het u extra kost.

Ook zonder eigen technische dienst beschikt u zo over specialistische kennis en ervaring met koeltorens. En blijft uw koeltoren koud water leveren.

Revisie koeltoren in plaats van nieuwbouw

Oudere koeltorens die minder goed presteren, hoeven niet direct vervangen te worden. Vaak is een (gedeeltelijke) revisie van het binnenwerk van de koeltoren ook een prima optie. Omdat de fundatie en het externe leidingsysteem intact blijven is dit vaak een goedkopere én snellere oplossing. Want u vermijdt zo downtime van het bedrijf als gevolg van sloop en nieuwbouwplanning.

Revisie kan ook een alternatief zijn voor uitbreiding van de capaciteit van de koeltoren. Met een upgrade wordt de bestaande ventilatoraandrijving vervangen door een efficiëntere, zodat de koeltoren blijft voldoen aan de hogere eisen die u stelt.

Revisie van oude of minder presterende koeltorens leidt tot een betere thermische performance, een lager energieverbruik van de koeltorenventilator, en dikwijls een gereduceerd geluidsniveau.

Vervangen onderdelen

Mechanische onderdelen slijten, koelpakketten en druppelvangers raken vervuild. Blijkt uit het inspectierapport dat een of meer onderdelen van de koeltoren vervangen moeten worden? CTS levert alle merken (reserve)onderdelen, zoals druppelvangers, koelpakketten, ventilatoraandrijvingen en sproeiers. Plaatsing kan door een specialist van CTS of door een eigen monteur.

Waarom klanten voor CTSNL kiezen?

  • 20 jaar aantoonbare ervaring
  • Vertrouwd door Multinationals
  • Probleem oplossend en preventief
  • VCA gecertificeerde professionals

Download hier onze CTS Brochure

Download nu

Te warm koelwater of andere koeltorenproblemen? CTS geeft u goed advies en snelle service.
Bel +31 (0) 6 5161 4606 of mail service@ctsnl.nl