Custom services


Inspectie, onderhoud, reparatie en revisie van compacte factory assembled koeltorens tot ca. 20 m2

 

CTS zorgt ervoor dat uw koeltoren het hele jaar door zijn werk doet

Voor een ongestoorde performance van uw koeltoren is regelmatig onderhoud plus reiniging belangrijk. Ook om te voldoen aan eisen die overheden stellen qua veiligheid en milieu. Bovendien gaat uw koeltoren zo langer mee. Preventief onderhoud voorkomt problemen met het koelwater en uitval van de installatie.

Standaardinspectie & onderhoud koeltoren

CTS doet een grondige check-up van de koeltoren, stelt vast wat eraan mankeert en legt dat vast in een inspectierapport dat voldoet aan alle overheidseisen. Hierin vindt u waardevolle info over de performance van de koeltoren plus eventuele onderhoudskosten. Ondersteund door foto’s die u een betrouwbaar beeld geven van onderhoudsstaat van de koeltoren. U krijgt ook advies over het verhogen van de capaciteit.

Klein onderhoud voeren we standaard uit. Dat betekent dat we de lagers smeren, het oliepeil checken, de sproeiers reinigen en de koeltoren schoonmaken met een hogedrukreiniger. Wanneer we grotere problemen signaleren in de koeltoren ontvangt u een offerte voor het oplossen ervan.

Revisie koeltoren in plaats van nieuwbouw

Oudere koeltorens die minder goed presteren, hoeven niet direct vervangen te worden. Vaak is een grondige revisie een prima (en veel goedkopere) optie. U kunt dan gewoon met uw bestaande koeltoren verder, voorzien van nieuwe koelpakketten, druppelvangers en ventilatoraandrijvingen. U zult merken dat de ‘nieuwe’ koeltoren zuiniger werkt en dikwijls ook minder geluid maakt, met een maximale koelcapaciteit.

Revisie kan ook een goed alternatief zijn voor uitbreiding van de capaciteit van de koeltoren. Met een upgrade wordt de bestaande ventilatoraandrijving vervangen door een efficiëntere, zodat de koeltoren blijft voldoen aan de hogere eisen die u stelt.

Vervangen onderdelen

Mechanische onderdelen slijten, koelpakketten en druppelvangers raken vervuild. Blijkt uit het inspectierapport dat een of meer onderdelen van de koeltoren vervangen moeten worden? CTS levert alle merken (reserve)onderdelen, zoals druppelvangers, koelpakketten, ventilatoraandrijvingen en sproeiers. Plaatsing kan door een specialist van CTS of door een eigen monteur. CTS is specialist in Polacel koeltorens en kruisstroom koeltorens.

Onderdelenshop

Waarom klanten voor CTSNL kiezen?

  • 20 jaar aantoonbare ervaring
  • Vertrouwd door Multinationals
  • Probleem oplossend en preventief
  • VCA gecertificeerde professionals

Download hier onze CTS Brochure

Download nu

Te warm koelwater of andere koeltorenproblemen? CTS geeft u goed advies en snelle service.
Bel +31 (0) 6 5161 4606 of mail service@ctsnl.nl